Blue and black tones create magic in couple's 2-storey condo home

Blue and black tones create magic in couple's 2-storey condo home

Who: A couple in their late 30s

Home: Two-storey, three-bedroom condominium unit

Size: 1,400sqf

Homeowners Darren Sabom and Sharon Siah first approached architect William Ng from Studio Wills + Architects with a myriad of ideas for their duplex gathered from Pinterest. Their design ideas included the use of prints and patterns, subway and hexagonal tiles, coloured walls and wired glass.

Inspiration provided, they left the design up to William, who ensured all these elements were incorporated into the design of the kitchen, yard, and powder room on the first level, and common bathroom, master bedroom and bathroom on the second floor.

The clear distinction between the living and kitchen spaces is made by colouring the latter with the homeowners' favourite colour - blue. Darren wanted an open-concept kitchen so the original walls between the kitchen and powder room were torn down; the powder room was then made smaller. "We love spending time at home and inviting friends over for dinner, so my favourite space is definitely the kitchen because it's done with practical use in mind and is a nod to good design," says Sharon.

The kitchen island sports a Caesarstone London Grey countertop - also used in the powder room - which cleanly contrasts with the rich blue of the cabinets. For highlights, William added Schoolhouse Electric brass light fittings above, as well gold cabinet handles.

The art pieces in the kitchen are another way the couple made the space more personal. The piece with cranes painted on fabric was a gift to Darren 15 years ago when he taught English in Japan, while the other is a black-and-white painting by Darren's sister. "She's an artist based in Pittsburgh, and gifted the same painting to her parents and siblings. This is one of our favourite pieces of art not just because it's dramatic, but also because our personal connection to the artist makes it more meaningful," shares Sharon.

On the second level, the bedroom is organised around the colour black - which William chose because it contrasted well with the lightness of the other parts of the home - as can be seen in the use of wired glass, black framed metal doors and the wall panelling behind the bed. This panel conceals the walk-in wardrobe on the other side.

Working with a renovation budget of $200,000 (including fixtures), "the design came together far better than expected; it's all the little touches that work together to make this nest feel like home," affirms Sharon.

Where to go: Studio Wills + Architects, Tel: 6966-9765

Home & Decor, Singapore's #1 interior decor magazine is now available in both print and digital formats. Log on to www.homeanddecor.com.sg to subscribe!

More about

Purchase this article for republication.

BRANDINSIDER

SPONSORED

Most Read

Your daily good stuff - AsiaOne stories delivered straight to your inbox
By signing up, you agree to our Privacy policy and Terms and Conditions.