Interactive space - Orion Global offices

Orion Global

Visitors to Orion Global, an IT firm at Pasir Panjang, often wonder if they have wandered into a club by mistake.

Entry to the office, once a former rice warehouse, is via a fire exit door, which opens up to a tunnel-like space, thanks to a series of curvy panels that line the entrance.

The area is lit up with a lightbox in red, which will eventually have a floor map of the office so guests know where to head to, as the office has no reception area.

"The tunnel entrance is done to give the definition of entering a space," says its designer Alan Tay from Formwerkz Architects.

Just beyond the entrance is a black and red bar counter with a chandelier, and a flight of steps that lead up towards the office ceiling.

The office is bathed in black and grey, not something one would expect of an office space.

The five-year-old company moved to its current 10,000 sq ft office space about five months ago. Their previous office was more conventional, with cubicles for the 90-strong staff.

Pang Sze Khai, one of the three partners of the firm, says "we fell in love with the high ceiling, and old bricks on the wall. It had a loft feel to it".

Gone are the cubicles. The office now has a more open feel, with the staff working area pushed to the edges of the room, where natural light comes in from the windows.

There are three main work areas, each with a different look, down to the design of the office furniture which Mr Tay specially created.

In the animation section, the tables take on a linear form, as "each staff has more than one computer, so the work table needs to be long", he says.

The lighting here follows suit, also in a linear form. With many computers means many cables, which staff can keep hidden away in specially created crevices in the tables.

In the opposite area of the office are where staff dealing with Web-based solutions are seated. Here the tables are curvy, and staff sit in clusters which allow for more interaction.

Near the back of the office is where the marketing staff sit.

"As they are usually on the move, the marketing staff do not have permanent seats, rather this area is like a transit stop for them," says Mr Tay.

Purchase this article for republication.

BRANDED CONTENT

SPONSORED CONTENT

Your daily good stuff - AsiaOne stories delivered straight to your inbox
By signing up, you agree to our Privacy policy and Terms and Conditions.