Through the looking glass

Through the looking glass

When it comes to designing a home, some parents put their children's safety as a top priority. But for businessman Henry The and his wife Vanessa Liok, aesthetics mattered more. But of course, not at the expense of safety.

The couple have three kids: Evan, nine, Gillian, five and Asher who is two and a half years old. Evan and Gillian are old enough to know the danger spots at home but for little Asher, safety gates have been put in place at the staircase and on a deck leading to the pool.

But apart from that, there are hardly any other child safety features. "We assume the kids will be careful, and they have been taught what is safe and what's not," says Ms Liok, a director at kindergarten Wee Care @ The Polliwogs.

The family home is a two-storey plus attic semi-detached home in Tanjong Katong, which the couple had initially bought as an investment but decided to live there when they moved in last September.

It is more spacious compared to their previous three-bedroom apartment in River Valley. Architecture firm RT+Q designed the new home.

"I requested a design that is unique for a semi-detached home, and also a home that would be practical," says Mr The.

Jonathan Quek from RT+Q designed the U-shaped home. On the ground floor, a mini pool deck separates the living and dining rooms from a bedroom at the back.

Upstairs, past a perforated metal gate are the bedrooms. The couple's bedroom is at the front, because it has a better view of the neighbourhood.

There are two more bedrooms, one for Gillian and the other for Evan and Asher, but for now, all three kids sleep in the same room.

The couple like having their home bright, so up went full-height glass windows all around.

Purchase this article for republication.

BRANDED CONTENT

SPONSORED CONTENT

Your daily good stuff - AsiaOne stories delivered straight to your inbox
By signing up, you agree to our Privacy policy and Terms and Conditions.