$150,000 renovation for resort-inspired 3-bedroom condo

$150,000 renovation for resort-inspired 3-bedroom condo
PHOTO: Home & Decor

Textured and patterned design elements give this family home a contemporary and cosy atmosphere.

W H O
A family of six

H O M E
Three-bedroom condominium apartment near Redhill

S I Z E
1,765sqf

A well-designed home is one with a space that’s been used efficiently, no matter its size. This 1,765sqf apartment, home to a couple with two young boys and grandparents, is one example.

What was previously spacious but lacked character was transformed into a modern resort-inspired home that not only facilitates family bonding, but is a conducive space for working at home as well.

“We toyed with the idea of a light-hued, Scandi-inspired home, but this slowly evolved into a darker palette with more personalisation.

Many features were rooted in the homeowners’ – particularly the wife, who is a teacher – need for storage, and the need to uplift the dim space,” says Raymond Seow of interior design firm Free Space Intent.

The renovation cost the couple $150,000.

Resort-inspired 3-bedroom Redhill condo apartment

  • Open gallery

    The designer, Raymond Seow of Free Space Intent, gifted the homeowners this vertical green wall panel, which creates a resort-style look.

  • Open gallery

    Although the home is spacious, its elongated layout meant certain areas of the home were not well-lit. As such, Raymond installed cove lighting in the living and dining areas.

  • Open gallery

    The home features several wood-look fi nishes. To avoid a mismatched look, the designer followed a gradient; the dining area is clad in darker tones and the kitchen in lighter ones.

  • Open gallery

    The cement-look laminates, which were chosen to match the tiles, were purchased from Lamitak.

  • Open gallery

    The homeowners chose these metallic-coated tiles for a luxurious touch to their resort-inspired home.

  • Open gallery

    Instead of using full-glass panel doors, Raymond suggested windows as they facilitate ventilation.

  • Open gallery
  • Open gallery

    To avoid blocking the window, as well as to create privacy, a mini walk-in wardrobe was built near the master bedroom’s entrance.

  • Open gallery
  • Open gallery

This includes erecting a study room with windows – which allows whoever is in the room to stay connected to the family while working, as well as allow more light in – and a dry kitchen, so the homeowners can bake while the helper does heavier cooking in the wet kitchen.

The decision to have the space eat into the large dining area did not worry the couple at all, as the sectioning creates a warm and familial atmosphere. And there’s even room for a long dining table!

Raymond also enhanced the home with patterned carpentry, such as the chevron-patterned shoe cabinet at the foyer and the hexagonal-cut laminates that clad the TV console-cum-storage area (which hides a bookshelf). The geometric cove ceiling, painted white to brighten the space, and hexagonal kitchen tiles add to the look.

To imbue a modern resort look, these features were given finishes with wood, stone, and concrete looks.

Greenery, like the artificial green wall, also peppers the home – making for a truly relaxing abode.

WHERE TO GO

Free Space Intent, TEL: 6392-8885

This article was first published in Home & Decor.

Your daily good stuff - AsiaOne stories delivered straight to your inbox
By signing up, you agree to our Privacy policy and Terms and Conditions.