Interior style ideas to steal from Vincent Ng's stunning family home

PHOTO: Home & Decor

He's a World Wushu champion and three-time gold medallist at the SEA Games, but you may know local celebrity Vincent Ng from his days as a channel 8 actor.

In 2017, the 42-year-old got hitched and gave up his bachelor pad in Sentosa Cove and bought a three-storey home in Ang Mo Kio, where he currently resides with his wife and his mother.

Vincent's home is a beautiful balance of traditional elements and the avant-garde, which is no surprise considering his martial arts background. For him, wushu is an expression of body movement through coordination and balance.

"There is an emphasis on lines, flexibility, physical and mental strength, and it is rooted in values and tradition," he says. As a result, his gorgeous landed home is modern and homely, and takes everyone's needs into consideration, as it's a family home after all.

He is particular about alignment, order, and organisation, both in wushu, as well as his home, and he found an interior designer who is equally, if not more, scrupulous about such details.

OSC By Norman Yeo came highly recommended by Vincent's close friend, veteran Singaporean model Celia Teh. Here, design is used to showcase craftsmanship and detailing, and not the other way round.

Take a peek into Vincent's gorgeous home:

Take a peek into Vincent Ng's gorgeous home

  • Vincent's three-storey home in Ang Mo Kio is a beautiful balance of traditional elements and the avant-garde, which is no surprise considering his martial arts background.
  • If you're not sure how or where certain fixtures should go, think about how to streamline your space so it doesn't look messy or haphazard. Take a leaf out of Vincent's book: A central axis runs the length of the house, beginning from the porch, continuing through the living room and into the dry kitchen. Elements such as the main door, television console and kitchen island, right down to the tile line, are all aligned along this datum.
  • The layering effect of the stairwell design was inspired by the overlapping panels of the pendant light in the dry kitchen.
  • The base of the television console feature is a black marble slab that was acid-treated to achieve a textured effect.
  • Norman sealed off the void at the top of the stairwell to create a master suite for Vincent, with a foyer and lounge area.
  • The leather travertine feature wall behind the headboard has an interesting texture that is a contrast of smooth and rough. It has an iridescent, quartz-like effect against the light that creates a mesmerising visual spectacle.
  • The master bath has a soothing spa-like ambience. The lighting feature around the rain shower creates a halo effect.
  • Even washbasin drainage holes and shower floor traps are discreetly hidden from view. End walls are deftly terminated with a special stainless steel piece at the bottom junction. The specially designed washbasin incorporates a sloping black granite insert that drains water efficiently while concealing the drainage hole.
  • The walk-in wardrobe attached to the master bath was tailor-made for Vincent and his wife. Norman personally looked into each and every shelf and drawer, carefully detailing each compartment based on what it would accommodate. The corner space has been put to good use and the drawers even incorporate hidden locks. The porcelain floor tiles that resemble wood were specially treated to enable them to dry quickly.
  • Norman's eye for detail extends to the smallest of elements.
  • For Vincent, who is used to life in the public eye, home is a place where he can feel settled emotionally, physically and mentally. "It is where I can be myself, without any restraint or inhibition," he confesses. Over the past few years, the self-professed workaholic has slowed down to spend more time with his family. "My family is what motivates me and makes me feel more focused," he shares. And, now, he has the perfect home to share with the people that he loves.

Also read:Take a look inside Vivian Lai's $8m home

This article was first published in Home & Decor